Recepty » Saláty

Tabbúleh - Salát ze zelené petrželky a burgholu:

تبولة

Tabbúleh Salát ze zelené petrželky a burgholu

Suroviny:

¼ sklenice jemného tmavého burgholu

3 sklenice zelené petrželové natě

1 malou cibuli

3 tvrdá rajčata

Šťáva z 1 citrónu

¼ sklenice olivového oleje

Sůl

1 lžička sušené máty

¼ lžičky drcené pálivé papriky

Postup přípravy receptu:

Zelenou petrželovou nať dobře omyjeme. Petrželku, cibulku i rajčata drobně nakrájíme, smícháme s burgholem a necháme ho 10 minut.

Olivový olej přidáme se solí, mátou, paprikou a citrónovou šťávou, všechny přísady společně zlehka promícháme a podáváme v míse.

Na tento recept potřebujete:

koťátko

koťátko

koťátko

koťátko