- Úvod
- Aroma. voda a libanon. chléb
- Růžová voda (Durra)
Růžová voda (Durra)

- Kompletní specifikace
- Růžová voda (Durra)Není skladem85,00 Kč
Růžová voda (Durra)
Objem: 250 ml
Země původu: Jordansko.
Růžová voda Používá se k aromatizaci potravin, jako součást některých kosmetických a lékařských přípravků. Růžová voda má velmi charakteristickou chuť a je hojně používána v íránské kuchyni, zejména k přípravě sladkostí. V Íránu je také přidávána do čaje, zmrzlin a sušenek. V arabském světě a Indii se používá k aromatizaci mléka a mléčných desertů. Je také klíčovou součástí ve sladké Lassi, nápoje z jogurtu, cukru a různých ovocných šťáv. V Malajsii a Singapuru se růžová voda smísí s mlékem, cukrem a růžovým potravinářským barvivem, tím vznikne sladký nápoj zvaný Bandung. Růžová voda se často používá jako náhrada za červené víno a jiné alkoholy v muslimské kuchyni.
Využití růžové vody v kosmetice
Růžová voda je vhodná pro všechny typy pleti, ideálně pak pro suchou, citlivou, stárnoucí a podrážděnou. Stahuje, tonizuje, hloubkově hydratuje a jemně vypíná pleť. Bývá součástí luxusních krémů, regeneračních tělových preparátů, vlasové kosmetiky a přípravků pro intimní hygienu.
Růžová voda proti kuperóze