- Úvod
- Arabské cukroví
Arabské cukroví
Arabské cukroví je v orientálních zemích tradičně podávané vždy po obědě a na návštěvách. Arabské cukroví se považuje za nejchutnější cukroví. Je zdravé, protože obsahuje hodně druhů ořechů a datle, v kterých je hodně hořčíku, draslíku, vápníku a vitamínů.
Nejznámějším druhem arabského cukroví je Baklawa. Ta je tvořena ze speciálního tenkého těsta a je plněna vlašskými ořechy, pistáciemi, mandlemi, nebo piniovými oříšky. A je oslazena medem nebo sirupem.
Dalším známým druhem arabského cukroví je Oš al bulbol. Ten je tvořen speciálními nudlemi, pistáciemi a je oslazen medem.
Damašek je velmi známý dalším druhem cukroví a tím je Barazek. Jsou to malé sušenky se sezamem a pistáciemi.
Doporučujeme také tři další druhy. Prvním je Ghraibi, druhým je Maamul s datlemi (sušenka plněná datlemi) a jako poslední je Petit Four.