Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 09-18 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Články a Recepty
  3. Recepty
  4. Faríka (Pražená zelená pšenice)
01.03.2023
Recepty

Faríka (Pražená zelená pšenice)

Suroviny:

1 kg jehněčí kýty i s kostí (nebo 1 kuře)

1 velká cibule

2 lžíce máslo (ghee)

Sůl

1 kus nemleté skořice

2 bobkové listy

3/4 kg faríka

Na ozdobu:

¼ sklenice mandlí

1/8 sklenice piniových semínek

1 lžíce máslo nebo oleje

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájené na velké kusy a celou cibuli podusíme na 1 lžíce máslo (ghee), podlijeme 2 l vody, osolíme, přidáme skořici a bobkový list a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a přiklopíme. Vývar necháme zvlášť.

Faríka propereme, propláchneme studenou vodou, necháme ji okapat, orestujeme na 1 lžíce máslo (ghee), za stálého mícháme. Pak zalijeme 1 a 1/2 liter vývaru, osolíme. Jakmile se začne vývar vařit, teplotu snížíme na minimum a přiklopené dusíme, až faríka vsákne všechnu vodu.

Mandle namočíme na několik minut do vařící vody, oloupeme, rozpůlíme a osušíme.

Mandle a piniová semínka opražíme na másle dorůžova.

Na dno velké mísy dáme faríka, na to dáme vařené maso, a všechno posypeme opečenými mandlemi a piniovými semínky. Podáváme s tzatziki, nebo ajranem.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Kde nás najdete

Náchodská 700/97

Praha 9, 193 00

Horní Počernice

Kontakty
Logo
Zákaznická podpora Emessy
Po-Pá: 09-18 hod.
© 2022 Emessa - Syriana s.r.o. - Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz