- Úvod
- Články a Recepty
- Recepty
- Kuskus s vařeným masem
Kuskus s vařeným masem
Suroviny:
1 kuřecí prsa
200 g netučného telecího nebo hovězího masa
200 g cizrna
3 lžíce másla Ghee
1/4 lžičky mleté červené papriky
1/4 kusu skořice
1/4 lžičky červené pálivé papriky
Sůl
100 g mladé cibule
500 g kuskusu
½ l vařící vody
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, opečeme ze všech stran na másle a vyjmeme. Stejně opečeme i maso nakrájené na kostky.
Cizrnu přes noc namočenou necháme okapat a pečeme asi 3 až 5 minut.
Opečené maso a cizrnu smícháme, přidáme polovinu koření, osolíme, zalijeme vařící vodou a vaříme na mírném ohni asi 45 min. Až maso a cizrna změknou.
Cibuli očistíme, necháme ji však vcelku a pečeme na másle 3 až 4 minuty. Přidáme k masovo-cizrnové směsi a uvaříme doměkka.
Kuskus dáme do velkého síta, nebo na podložku do hrnce nad vařící vodu a pevně přiklopíme pokličkou, nebo vlhkou utěrkou. Občas zamícháme a dusíme v páře doměkka.
Při podávání dáme kuskus do mísy, zalijeme částí vývaru z masa a nahoru poklademe uvařené kuře, maso, cizrnu a cibuli. Zbytek vývaru podáváme ve zvláštní misce.