- Úvod
- Články a Recepty
- Recepty
- Mulukhiyah
Mulukhiyah
Suroviny:
½ kuřate
3 lžíce másla Ghee
¼ hrnku slunečnicového oleje
1 cibule
Sůl
¼ lžičky černého pepře
100 g sušené mluchíje
5 stroužků česneku
2 lžíce suchého koriandru
Šťáva z ½ citrónu
Postup přípravy receptu:
Kuřata očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na horkém oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, koření a zalijeme vodou, aby vše bylo pokryté. Povaříme 30 až 45 minut (podle velikosti kuřete). Kuřata vyjmeme z vývaru a zapečeme v horké troubě dočervena.
Listy mluchíje omyjeme a osušené, rozetřený česnek a koriandr opečeme na máslo Ghee dorůžova, přidáme mluchíji a ještě pražíme několik minut. Přidáme postupně vývar a nakonec přidáme i šťávu z citrónu a vaříme, až mluchíje změkne. Dosolíme a společně s opečenými kuřaty podáváme s čistou rýží Basmati.