Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá: 09-18 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Články a Recepty
  3. Recepty
  4. Okra s dušeným masem
05.03.2023
Recepty

Okra s dušeným masem

Suroviny:

½ kg nakládané okry nebo 200 g sušené okry

¼ hrnku slunečnicového oleje

2 velké cibule

4 stroužky česneku

250 g maso (jehněčí, popř. jiné)

Sůl

½ lžičky mletého pepře

1 lžíce sušeného koriandru (pokud máte čerstvý, tak použijte půl svazku)

2 rajčata

2 lžíce rajčatového protlaku

2 lžíce koncentrátu z granátového jablka

Postup přípravy receptu:

Pokud máte nakládanou okru v nálevu, pak vylijeme vodu a usušíme ubrousky. Pokud máte sušenou okru, pak ji necháme vařit ve vodě po dobu 10 min. Po uvaření, také usušíme ubrousky. Připravenou okru a opečeme v horkém oleji ze všech stran.

Cibuli nakrájíme, přidáme rozetřený česnek, koriandr (pokud použijete čerstvý, tak nasekáme a umyjeme. Přidáme 5 min. před uvařením.) a opečeme na oleji dorůžova. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme a opečeme ze všech stran dohněda. Podlijeme sklenicí vody a udusíme do polo měkka (asi 30 min.).

Přimícháme opečenou okru, podle chuti dosolíme, dokořeníme a udusíme do měkka (asi 30 min. podle druhu masa). Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky, přecedíme a smícháme s rajčatovým protlakem a koncentrátu z granátového jablka. Přidáme k masu s okrou a necháme přejít varem.

Podáváme s rýží (Basmati) s nudlemi.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Kde nás najdete

Náchodská 700/97

Praha 9, 193 00

Horní Počernice

Kontakty
Logo
Zákaznická podpora Emessy
Po-Pá: 09-18 hod.
© 2022 Emessa - Syriana s.r.o. - Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz