- Úvod
- Články a Recepty
- Recepty
- Okra s dušeným masem
Okra s dušeným masem
Suroviny:
½ kg nakládané okry nebo 200 g sušené okry
¼ hrnku slunečnicového oleje
2 velké cibule
4 stroužky česneku
250 g maso (jehněčí, popř. jiné)
Sůl
½ lžičky mletého pepře
1 lžíce sušeného koriandru (pokud máte čerstvý, tak použijte půl svazku)
2 rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce koncentrátu z granátového jablka
Postup přípravy receptu:
Pokud máte nakládanou okru v nálevu, pak vylijeme vodu a usušíme ubrousky. Pokud máte sušenou okru, pak ji necháme vařit ve vodě po dobu 10 min. Po uvaření, také usušíme ubrousky. Připravenou okru a opečeme v horkém oleji ze všech stran.
Cibuli nakrájíme, přidáme rozetřený česnek, koriandr (pokud použijete čerstvý, tak nasekáme a umyjeme. Přidáme 5 min. před uvařením.) a opečeme na oleji dorůžova. Přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme a opečeme ze všech stran dohněda. Podlijeme sklenicí vody a udusíme do polo měkka (asi 30 min.).
Přimícháme opečenou okru, podle chuti dosolíme, dokořeníme a udusíme do měkka (asi 30 min. podle druhu masa). Čerstvá rajčata nakrájíme na kousky, přecedíme a smícháme s rajčatovým protlakem a koncentrátu z granátového jablka. Přidáme k masu s okrou a necháme přejít varem.
Podáváme s rýží (Basmati) s nudlemi.